Barcelona i Manchester City večeras će odigrati utakmicu četvrtog kola Lige prvaka u Engleskoj. Prije dva tjedna, Barcelona je na Nou Campu slavila sa 4:0, a hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić vjeruje kako će večerašnja utakmica biti slična onoj odigranoj u Španjolskoj.

Barcelonina ‘četvorka’ vjeruje da u današnju utakmicu moraju ući na isti način kao prije dva tjedna – prepuštajući igru protivniku. “Trener Pep Guardiola ima vrlo jasne ideje i snažna su ekipa. U dobroj smo formi i moramo to iskoristiti kako bismo ih pobijedili”, poručuje Rakitić.

U slučaju pobjede protiv Cityja, Barcelona će osigurati nokaut fazu Lige prvaka, a to je imperativ i za Rakitića, koji kaže kako bi onda u posljednje dvije utakmice mogli ući opuštenije.

“Za nas je važno da budemo ujedinjeni kao obitelj. Uvijek putujemo sa osmjehom, opušteni, od prvog do zadnjeg igrača – svi se neizmjerno poštujemo”, kaže Rakitić.

Rakitić je u najavi utakmice izrazioo veliko poštovanje i divljenje prema Guardioli, koji je u trenutku dolaska Rakitića iz Seville na Nou Camp već bio otišao. Ranije je priznao da je broj 4 na dresu uzeo upravo zbog Guardiole. “Kad već ne može biti moj trener, volio bih s njim popiti kavu”, zaključio je Rakitić.

Komentiraj