Veznjak Barcelone i hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić u intervjuu za Sport progovorio je o velikom uspjehu katalonskog kluba, i gladi za još.

“U Barceloni sam godinu i pol. Dijelim svlačionicu s dečkima koji su osvojili apsolutno sve. Stigao sam iz Seville u teškoj godini, ali smo ipak uspjeli sve osvojiti. Stigneš tamo i vidiš želju svih tih igrača i misliš si: ‘sa Sevillom sam osvojio Europa ligu, što je dobro. Osvojio sam i švicarski kup. Sada ću se morati boriti deset puta jače. Pojest ću travnjak, ako trebam’. Nije da je moja želja jača od one Lea ili Andresa, ali činim sve što mogu da budem tamo za njih”, kaže Rakitić.

Rakitić je bio strijelac prvog pogotka u finalu prošlogodišnje Lige prvaka u Berlinu, a Barcelona se nada da će prošlogosdišnji uspjeh ponoviti i ove godine. Trenutno su vodeća momčad Primere, a igrat će i u finalu Kupa kralja protiv Seville u svibnju. “Nogomet u Barceloni nije samo nogomet. Nogomet je puno više. Nije to osmosatni posao, nogomet ovdje traje 24 sata”, dodaje.

Kazao je kako je čudesni trio MSN (Messi, Suarez, neymar) zaslužio svjetla pozornice, ali napominje da i dalje sva trojica djeluju u momčadskom duhu. “Svaka osoba zna koja je njihova uloga u klubu. Ne mogu driblati kao Neymar, pucati kao Leo i nisam snažan kao Luis. Ali, posjedujem neke druge kvalitete koje oni nemaju”, dodaje.

Barcelona se večeras sastaje s Rayo Vallecanom.

Komentiraj