Iako je do 1. rujna preostalo tek tjedan dana, kada bi po novom Stečajnom zakonu Imunološki zavod zbog neisplaćenih plaća automatski trebao otići u stečaj, i dalje nema nikakvih novih informacija u vezi isplate četiri zaostale plaće radnicima Imunološkog zavoda.

Službeno nemamo nikakvu potvrdu da ćemo dobiti svoje zaostale plaće, mada u Upravi tvrde kako rade na tome, rekla je u ponedjeljak Hini povjerenica Sindikata energetike, kemije i nemetala u Imunološkom zavodu Lidija Jagarinec.

Nakon što su radnici 7. kolovoza primili plaću za ožujak, za isplatu plaća za travanj, svibanj, lipanj i srpanj treba osigurati oko pet milijuna kuna, kaže Jagarinec napominjući da su podmireni doprinosi za travanj, svibanj i lipanj.

Zbog toga mjesečni fond za plaće više nije 1,5 milijuna, nego tek nešto više od milijun kuna. U slučaju da odjednom i dobijemo te zaostale plaće, bez jedne ćemo sigurno ostati zbog povećanih poreznih davanja na takvu isplatu, upozorila je.

Što se tiče dobivanja HALMED-ove dozvole za rad, Jagarinec je rekla kako se na tome intenzivno radi. Rok za to je 90 dana, a s obzirom da je inspekcija bila u Zavodu u lipnju, u najboljem slučaju bi se eventualno u rujnu mogla dobiti privremena dozvola, smatra sindikalna povjerenica.

Komentiraj

FOTO:Marko Prpic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.