Glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman u petak je opozvao sve sporne anekse ugovora kojima su rukovoditeljima i nekim urednicima HRT-a navodno povećane plaće i otpremnine od 600.000 do milijun kuna u slučaju otkaza, a zaposlenici koji su primili te ugovore potvrdili da će ih vratiti početkom tjedna.

Ravnateljstvo HRT-a, kako doznaje Hina, izvijestilo je Nadzorni odbor (NO) da ti ugovori dosad nisu imali niti će imati pravne i materijalne posljedice za HRT.

Nadzorni odbor, pak, upozorava da će, ukoliko bude bilo kakve štete primjenom opozvanih ugovora, prozvati svakog člana ravnateljstva na moguću regresnu i solidarnu odgovornost ako se šteta za HRT ipak dogodi.

NO HRT-a također poziva sve članove ravnateljstva, rukovoditeljicu ljudskih potencijala Koraljku Plašćar  i rukovoditeljicu pravnih poslova Martinu Novak Vukušu da dostave pisano očitovanje o svim saznanjima vezano uz započet i opozvan postupak sklapanja spornih ugovora o radu za poslove mandatnog radnog mjesta.

Komentiraj

FOTO:PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.