Rusija i Indija razvijaju “privilegirano strateško partnerstvo”, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin u četvrtak u Moskvi u razgovoru s indijskim premijerom Narendrom Modijem.

Putin je izrazio zadovoljstvo zbog bliske ekonomske i diplomatske suradnje dviju zemalja, priopćila je novinska agencija TASS. Modi, koji je u srijedu doputovao u Moskvu na dvodnevni godišnji bilateralni summit, izrazio je Putinu sućut zbog rušenja dvaju ruskih zrakoplova – putničkog iznad Sinaja u listopadu i borbenog koji je prošli mjesec srušila Turska u blizini sirijske granice.

Modi je te nesreće nazvao ogromnom tragedijom i kazao da ljudi u Indiji tuguju zajedno s ruskim građanima.

Putinov glasnogovornik rekao je da se očekuje da će dvojica čelnika potpisati nekoliko sporazuma, uključivo sporazum o olakšavanju carinskih postupaka i putovanja za građane dviju zemalja.

Modi želi ojačati ekonomsku suradnju tijekom svog posjeta. Indija je jedan od najvećih ruskih klijenata kada se radi o obrambenoj industriji i ima bliske veze s Moskvom još od sovjetskog doba.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.