Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je u četvrtak da je objava tzv. Panamskih dokumenata u medijima “provokacija” i da je njemački list koji ih je prvi objavio dužan američkoj banci Goldman Sachs.

Putin je odgovarajući na telefonska pitanja građana rekao da američki dužnosnici stoje iza objave podataka o skrivanju novca u poreznim oazama i da im je cilj bio diskreditirati pojedince.

Ocijenio je također da američki predsjednik Barack Obama nije izvukao pouku iz Iraka kada je intervenirao u sukob u Libiji.

Ruski predsjednik je istaknuo da je još rano za odluku hoće li tražiti novi mandat na izborima 2018.

“Sada nije vrijeme da razmišljamo što ćemo i kako raditi u budućnosti”, rekao je Putin na tom godišnjem događaju. “Morali bi razmišljati o tome kako danas opravdati povjerenje ljudi, kako ostvariti postavljene ciljeve i ispuniti dana obećanja”, istaknuo je.

“Donijet ćemo potrebne odluke ovisno o razvoju događaja”, dodao je.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.