Iz Ureda predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović odgovorili su na upit Nacionala o troškovima službenih putovanja predsjednice od početka mandata. Prilikom posjete predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović SAD-u radi sudjelovanja na Tematskoj sjednici UN-a i na konferenciji u organizaciji Zaklade Clinton, ukupni troškovi za članove službenog izaslanstva iznosili su 81.240,70 kuna, stoji u odgovoru iz ureda predsjednice.

Predsjednica je početkom svog mandata bila u New Yorku, sudjelovala je u radu UN-a te je bila gost zaklade bivše prve dame SAD-a. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li na ove brojke reagirati netko iz HDZ-a koji je prozivao ministra Gordana Marasa, kada je u svibnju bio na službenom putovanju u SAD-u i na koje je potrošio 99 tisuća kuna. Saborski zastupnici HDZ-a tada su ga prozivali da ide na turistička putovanja na račun građana, iako je imao nekoliko važnih sastanaka. Još skuplji od puta u New York bio je službeni put predsjednice i njene pratnje u Afganistan, za koji su troškovi za zrakoplovne karte te dnevnice iznosili 93.244,68 kuna.

Za razliku od službenih putovanja u New York i Afganistan, nedavni posjet Izraelu porezne obveznike stajao je tek koliko iznose dnevnice. Naime, iz Ureda predsjednice izvijestili su da je Kolinda Grabar-Kitarović prilikom radnog posjeta bila gošća Izraela.

“Država Izrael ugostila je predsjednicu i članove službenog izaslanstva u formatu 1+8, što znači da je troškove smještaja, prijevoza i prehrane za predsjednicu i osam članova službenog izaslanstva podmirila država Izrael”, stoji u odgovoru iz Ureda predsjednice.

Komentiraj

FOTO:Zarko Basic/PIXSELL
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.