Cilj nam je da Srbija postane moderna i pristojna zemlja, sebi ćemo i  dalje visoko postavljati ljestvicu i Europa više nije nešto što ne možemo dosegnuti, rekao je u utorak srbijanski premijer Aleksandar Vučić na svečanosti u povodu otvaranja prvih pregovaračkih poglavlja s EU-om.

“Ljestvicu ćemo i dalje postavljati visoko, i preostali posao ćemo obavljati dobro, pošteno i brže nego što je planirano”, rekao je Vučić  na prijamu priređenom za najviše državne dužnosnike, predstavnike diplomatskog zbora i civilnog društva.

Vučić je, nazdravljajući građanima Srbije, ocijenio kako “ima i snage i energije” za novu viziju budućnosti Srbije.

“Građani su dobro razumjeli kako želimo da Srbija izgleda”, rekao je Vučić, poručivši kako “Europa nije više nedosanjani san, nego nešto što možemo dosegnuti u želji i namjerama da “Srbija pripada europskoj obitelji”.

Vučić je rekao da će nakon otvaranja pregovaračkih poglavlja, uz reforme i dalji  ekonomski napredak,u Srbiju dolaziti i investitori ne samo iz Europe već cijelog svijeta.

Šef Delegacije EU u Srbiji Michael Davenport  otvaranje prva dva pregovaračka poglavlja s EU-om ocijenio je “povijesnim korakom koji europsku perspektivu Srbije čini opipljivom.”

Britanski diplomat istaknuo je veliki napredak Srbije na putu eurointegracija, a premijera Vučića pohvalio da je donio “stratešku odluku o pristupanju EU”.

“Pravac i put ka članstvu u EU je sada vrlo jasno definiran. Otvaranje poglavlja rezultat je naših zajedničkih napora, ali i posvećenosti obje strane“, istaknuo je Davenport i obećao “punu potporu” Bruxellesa Beogradu u nastavku procesa eurointegracija.

Na današnjem prjamu primjetan je bio izostanak ruskog veleposlanika Aleksandra Čepurina, ali su domaćini objasnili da je riječ o “objektivnim razlozima”.

Vučić je, na pitanje novinara zašto na prijemu nije bilo Čepurina, rekao da on iz objektivnih razloga nije stigao na svečanost te da će se s ruskim diplomatom sastati u srijedu.

Komentiraj

FOTO:Fah
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.