Predsjednica HNS-a Vesna Pusić poručila je u ponedjeljak kako je HNS zadovoljan postignutim rezultatima, ali i dodala kako ne treba slaviti prije vremena, već se treba racionalno dogovarati te da HNS i Hrvatska raste imaju s Mostom zajedničke programske točke i zajedničku buduću odgovornost za Hrvatsku.

 “Što se buduće vlade tiče, mislim da s jednim pristojnim i racionalnim pristupom HNS i Hrvatska raste zajedno sa IDS-om imaju dobru i realnu šansu postići sporazum s Mostom. Ne treba slaviti prije vremena, otvarati šampanjce i jesti torte, već se treba racionalno dogovarati te sjesti i pronaći zajedničke programske točke te dalje raditi za boljitak Hrvatske”, rekla je Pusić.
 S Mostom, tvrdi Pusić, imaju zajedničke programske točke te zajedničku buduću odgovornost za Hrvatsku.
 “Nije trenutak za euforiju, no što se HNS-a tiče zaista je trenutak za zadovoljstvo postignutim i kao stranka i kao koalicija Hrvatska raste. Od svih koji su nam dali glas 68 posto je izabralo i preferencijalno po jednog kandidata. HNS je polučio izvanredan rezultat i jedina smo stranka u koaliciji koja je temeljem preferencijalnih glasova dobila dva dodatna zastupnika, a to su varaždinski župan Predrag Štromar u trećoj izbornoj jedinici i Anka Mrak Taritaš u drugoj izbornoj jedinici”, rekla je Pusić.
 Odlične rezultate polučili su, kaže, i  međimurski župan Matija Posavec koji je u trećoj izbornoj jedinici skočio s četvrtog na drugo mjesto, te potpredsjednik stranke Ivan Vrdoljak koji je u četvrtoj izbornoj jedinici s preferencijalnim glasovima skočio s drugog na prvo mjesto.
 “U novom sazivu imat ćemo kao i do sada Klub od 11 saborskih zastupnika”, poručila je Pusić.
 Na pitanje kako komentiraju noćašnje obraćanje predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović odgovorio je potpredsjednik stranke Ivan Vrdoljak: “Na pobjedi HDZ-ove koalicije, koja se, kasnije smo vidjeli, nije dogodila, čestitala je isključivo predsjednica Republike Hrvatske i (predsjednik srbijanske Vlade) Aleksandar Vučić. Vjerojatno je kolega (predsjednik mađarske Vlade) Viktor Orban bio zauzet”.

Komentiraj