Izabrani zastupnik SDSS-a i šibensko-kninski župan Mirko Rašković danas je za ŠibenikIN rekao kako su mu iz vlastitih stranačkih redova poručili kako će mu ‘skinuti glavu’ te da je zato od predsjednice Kolinde Grabar Kitarović tražio zaštitu. Ipak, nije otkrio tko mu je točno prijetio.

“Ostajem pri svemu što sam jučer rekao novinarima na Pantovčaku. Pritišću me lijevi i desni, i gornji i donji, a ime onoga koji mi je prijetio nisam htio otkriti ni Kolindi Grabar Kitarović. Prijetili su mi moji i na tome ću zasad ostati”, rekao je Rašković.

Potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac večeras je gostovao u Dnevniku HRT-a gdje je rekao kako nije imao ni razloga ni potrebe da pritišće Raškovića. Dodao je kako se Rašković suglasio sa svim tijelima na sastancima da kao klub i stranka daju podršku koaliciji Hrvatska raste.

“U tom je smislu ovlastio predsjednika da potpiše stajalište nas zastupnika i ovlastio predsjednika da napiše odluku da Milorad Pupovac ode na konzultacije. Bilo je neobično da predsjednica koja je primila pisanu obavijest s moje strane nije imala nikakve potrebe da mi kaže da će za sat i nešto primiti Mirka Raškovića”, izjavio je Pupovac.

Neobično je bilo i to, dodaje, da je Rašković pritiske pripisao SDSS-u, nakon što je Pupovac upozoravao da je upravo stranka tijekom kampanje i sada izložena pritiscima, opstrukciji i pokušaju destrukcije. “Naš je osnovni princip, svih zastupnika nacionalnih manjina, ne dopuštamo pritiske izvana, ali ih i ne provodimo iznutra”, rekao je Pupovac.

“Tko pritišće Raškovića to će on trebati kazati svojim stranačkim kolegama. Neka kaže i gdje je bio u srijedu kad je trebao biti s nama, dan prije konzultacija. Neka kaže i s kim se sreo u hotelu i o čemu su razgovarali, rekao je Pupovac. Mi znamo kojoj političkoj opciji pripada taj s kim je razgovarao”, objašnjava potpredsjednik SDSS-a.

Na pitanje hoće li Raškovića izbaciti iz stranke, Pupovac odgovara kako će razgovarati s izvršnim odborom stranke. “Ako mu je potrebna pomoć, mi smo mu pomoć spremni pružiti. Predsjedniku se ne javlja od srijede. Ako je zatočenik, neka kaže, mi ćemo ga osloboditi. Mi nismo ISIL da siječemo glave. Mi smo prijatelji. Onima koji su u nevolji, spremni smo pomoći”, zaključio je Pupovac.

Komentiraj