Dva kineska diplomata ubijena su u srijedu, a treći je ranjen, nakon što je jedna žena otvorila vatru u restoranu u filipinskom gradu Cebu. Policija je priopćila kako su zamjenik konzula i časnik za financije kineskog konzulata poginuli, a generalni konzul je ranjen. Policija je uhitila muškarca i ženu iz Kine.

Napad se dogodio u popularnom restoranu ‘Lighthouse’ u kojem se servira filipinska hrana. Menadžer restorana rekao je kako se pucnjava dogodila u privatnoj sobi restorana, koji je omiljen među lokalnim političarima. “Nismo zapravo vidjeli napad, samo smo čuli niz pucnjeva”, rekao je menadžer Stephen john Patero. Svjedoci kažu kako su neposredno prije pucnjeva čuli vikanje iz privatne sobe.

“Još uvijek pokušavamo utvrditi motive napada”, rekao je glavni inspektor dodajući kako j glavna osumnjičena Kineskinja, te kako čekaju prevoditelja kako bi proveli intervju o tome što se zapravo dogodilo.

Glasnogovornik policije kazao je kako je napadačica radila u kineskom konzulatu. Na mjestu zločina pronađeno je vatreno oružje.

Komentiraj