Britanska premijerka Theresa May neće tijekom svojega prvog posjeta inozemstvu na novoj dužnosti, detaljno raspravljati o Brexitu s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel i francuskim predsjednikom Francoisom Hollandeom, rekla je u ponedjeljak njezina glasnogovornica.

May će s Merkel u srijedu razgovarati o načinima suradnje nakon što je Britanija prošli mjesec referendumom odlučila izaći iz EU-a, a potom putuje u Pariz gdje će s Hollandeom razgovarati o Brexitu, napadu u Nici i protuterorizmu.

“Naravno, razgovarat će se o političkoj realnosti – o tome da je britanski narod odlučio napustiti EU, no s obzirom na to da je riječ o prvome premijerkinu posjetu inozemstvu, ne treba očekivati da se detaljno ulazi u raspravu o Brexitu”, rekla je glasnogovornica.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.