Novi hrvatski premijer Tihomir Orešković, koji je u petak kasno navečer imenovan za hrvatskog premijera u subotu će u deset sati u Banskim dvorima održati sastanak sa svojim ministrima.

Orešković je u zgradu vlade došao već u 9,15 sati pri čemu je pozdravio novinare i na njihovo pitanje kakav je plan za danas odgovorio vidimo se za par sati.

Hrvatski sabor je, nakon cjelodnevne rasprave kasno u petak većinom glasova iskazao povjerenje Vladi Tihomira Oreškovića i njenom programu.

Glavnim ciljem svoje Vlade Orešković je označio poboljšanje gospodarskih i društvenih prilika u državi i podizanje životnog standarda građana.

Novi premijer je u petak, pet minuta prije ponoći, od svog je prethodnika Zorana Milanovića “preuzeo ključeve Banskih dvora”, a tijekom subote premopredaje će biti obavljene i u nekim od ministarstava.

Primopredaja je jutros već obavljena u Ministarstvu financija, dužnost novom ministru Zdravku Mariću predao je Boris Lalovac. Lalovac je rekao kako ministarstvo preuzima osoba koja će se vrlo brzo snaći, jer je Marić već radio u ministarstvu. Dodao je kako vjeruje da će proračun biti donesen u zakonskom toku.

Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Komentiraj