Već prvog radnog dana nakon konstituiranja Hrvatskog sabora, u ponedjeljak ujutro, zbog nedolaska Mostovih predlagatelja zakona odgođena je sjednica Odbora za zakonodavstvo, a propao je i pokušaj održavanja sjednice za Ustav jer je oporba otišla zbog sastanka klubova zastupnika.

SDP-ovac Peđa Grbin na to je odmah upozorio na svojoj facebook stranici, nakon čega je Mostovac Nikola Grmoja odgovorio kako se radi o “greški administracije”.

“Prvi radni dan nakon konstituiranja Sabora. Sjednica Odbora za zakonodavstvo odgođena nakon prve točke jer predlagatelji iz Mosta nisu došli na sjednicu. Odličan početak Sabora…” napisao je na svome facebooku Grbin.

Grmoja je pak za Hinu pojasnio kako se radilo o “greški administracije”. “Da smo znali i da smo dobili poziv, naravno da bi došli na jutrošnju sjednicu. No, došlo je do greške admministracije. Nitko od naših predlagatelja nije dobio nikakav poziv ni mailom niti porukom. Poziv su dobili samo članovi tog odbora”, rekao je Grmoja.

Na sjednici Odbora za zakonodavstvo iz kvote Mosta pojavio se samo Ivan Kovačić koji je predstavio Zakon o financiranju političkih stranaka. Nakona toga je predsjednik Odbora Dražen Bošnjaković sjednicu po daljnjim točkama odgodio. Tako je, među ostalim, odgođena rasprava o Mostovim prijedlozima izmjena Ovršnog zakona, Zakona o HRT-u i Zakona o HNB-u.

Kovačić je novinarima pojasnio kako je u nedjelju tek iza 18 sati dobio SMS poruku o današnjoj sjednici, koja se trebala održati u 9 sati.

Miroslav Šimić, koji kao predlagatelj nije došao na sjednicu Odbora, rekao je kasnije u Saboru da nije dobio poziv. Zašto je do toga došlo ne zna, no zbog tog propusta nije htio prozivati ni koalicijske partnere niti nadležne saborske službe.

Kvoruma nije bilo ni na Odboru za Ustav, Poslovnik i politički sustav, budući da su s njega otišli oporbeni članovi iz redova HNS-a i SDP-a pravdajući svoj odlazak sastankom klubova zastupnika.

Predsjednik SDP-ova Kluba zastupnika Zoran Milanović nije se pojavio na sastanku tog kluba.

Komentiraj