Legendarna britanska rock skupina Rolling Stones nastupit će prvi puta na Kubi 25. ožujka, objavljeno je na njihovoj internetskoj stranici.

“Svirali smo na brojnim posebnim mjestima tijekom naše duge karijere”, kaže skupina, dodajući da će nastup u Havani biti poseban i za njih i za “nadamo se, naše prijatelje na Kubi”.

Koncert će biti održan na sportskom kompleksu “Ciudad Deportiva” i dio je latinskoameričke turneje “Latina Ole Tour”. Bit će održan nekoliko dana nakon povijesnog posjeta Kubi američkog predsjednika Baracka Obame, 21. i 22. ožujka.

Nakon završetka kubanske revolucije 1959., rock glazba je u toj zemlji zabranjena i dugo je godina smatrana oružjem američkog imperijalizma. Postupno se počela probijati da bi u vladinim medijima postala uobičajena tek tijekom posljednjeg desetljeća.

Komentiraj

FOTO:facebook.com
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.