Britanski ministar vanjskih poslova Philip Hammond došao je u četvrtak u prvi posjet tako visoko rangiranog britanskog dužnosnika Kubi od 1959. godine, u okviru latinoameričke turneje.

“Oduševljen sam što sam danas u Havani kao prvi ministar vanjskih poslova Velike Britanije u posjetu Kubi nakon revolucije” 1959. godine, kazao je Philip Hammond pred novinarima.

Šef britanske diplomacije održao je razgovore s kubanskim kolegom Brunom Rodriguezom i potpisao s visokim dužnosnicima komunističke vlade nekoliko sporazuma oko jačanja suradnje između dvije zemlje u području financijskih usluga, energetike, kulture i visokog obrazovanja.

Hammond je zaželio “pojačanu bilateralnu suradnju s više trgovine, ulaganja i britanskih turista” na otoku.

U 2015. Velika Britanija je bila druga zemlja po broju stranih turista na otoku – 160.000.

Foreign Office je najavio i potpisivanje “bilateralnog sporazuma oko restrukturiranja kubanskog duga Velikoj Britaniji”, ali ministar nije želio iznijeti detalje na tu temu.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.