Julian Velazquez prvi je Argentinac u momčadi splitskog Hajduka, a u četvrtak se u pratnji Gorana Vučevića, koji je služio i kao prevoditelj, predstavio hrvatskoj javnosti. Iako je posljednjih dana bilo nejasno je li Velazquez došao na posudbu, ili ga je Hajduk kupio od Palerma, Vučević je napokon odgonetnuo – radi se o jednogodišnjoj posudbi.

“Znao sam puno o Hajduku, u cijelom je svijetu poznat po svojim navijačima. Momčad je jako zanimljiva”, rekao je 25-godišnji Argentinac koji bi mogao debitirati već protiv Rijeke u subotu. Kaže kako je spreman, odradio je pripreme s Palermom, a odigrao je i nekoliko pripremnih utakmica.

Iako može igrati na više obrambenih pozicija, ističe kako se najbolje osjeća kao desni stoper. Nova Hajdukova ‘dvojka’ za sebe kaže kako je brz i voli ulaziti u duele i priključivati se napadu.

Velazquez se Palermu priključio početkom 2015. godine, a odmah je ‘proslijeđen’ u rumunjski Gaz Metan, gdje je proveo pola godine. Nakon povratka u Italiju, nastao je problem s ograničenjem broja stranaca. “Nemam putovnicu EU, a i bilo je puno obrambenih igrača. Morao sam pronaći neko drugo rješenje”, kaže Velazquez.

Vjeruje kako će mu Hajduk biti odskočna daska da upiše još koji nastup za argentinsku reprezentaciju (ima jedan nastup iz 2011. godine). “Sanjam taj trenutak, ovisi o meni, prošao sam dosta teške situacije, treba imati malo i sreće. Moram se vratiti na stare trenutke, a imam priliku da to i ostvarim”.

Kaže kako u Hajduku ima mnogo zanimljivih igrača, a najviše se zbližio s Jeffersonom jer pričaju sličan jezik. Ali, nije imao vremena bolje upoznati sve, tek mu je drugi dan u Splitu. Priznaje kako ne zna niti riječ hrvatskog jezika, ali ima veliko volju naučiti kako bi ostvario što bolju komunikaciju sa suigračima.

Komentiraj

FOTO:Tullio M. Puglia/Getty Images
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.