Osvajačica brončane medalje u disciplini zračna puška na olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine Snježana Pejčić imat će čast nositi hrvatsku zastavu na otvaranju I. Europskih igara koje će se od 12. do 28. lipnja održati u Bakuu.

Snježana je nastupila i na OI u Londonu, a postala je i prva hrvatska sportašica koja je izvadila vizu za OI u Rio de Janeiru iduće godine.

[quote_box_center]

  • Snježana je nastupila i na OI u Londonu, a postala je i prva hrvatska sportašica koja je izvadila vizu za OI u Rio de Janeiru iduće godine.
  • “Velika je čast što ću nositi zastavu na otvaranju prvih europskih igara,” kazala je 33-godišnja Riječanka.

[/quote_box_center]

“Velika je čast što ću nositi zastavu na otvaranju prvih europskih igara,” kazala je 33-godišnja Riječanka.

S obzirom da natjecanja u streljaštvu na olimpijskim igrama počinju već prvo jutro igara, Snježana na OI u Pekingu i Londonu nije prisustvovala na svečanosti otvaranja.

“Na OI to nisam imala priliku, pa sam sretna i zbog činjenice što ću u Bakuu napokon moći prisustvovati svečanosti otvaranja,” dodala je.

Iza nje je godina prepuna sjajnih rezultata. Nedavno je u korejskom Changwonu na Svjetskom kupu osvojila dva zlata i postavila dva rekorda – svjetski u malom kalibru trostav (463 kruga), a europski u gađanju zračnom puškom (420,8). U svibnju je bila dva puta srebrna u Fort Benningu, nakon toga uslijedio je Svjetski kup u Muenchenu, a sada i Europske igre.

“Nemam očekivanja uoči nastupa u Bakuu. Pružit ću najbolje što mogu. Ne želim si stvarati pritisak,” izjavila je Pejčić.

Nakon EI slijedi i Europsko prvenstvo u Mariboru sredinom srpnja, a potom i Svjetski kup u kolovozu.

“Umorna sam, sezona je naporna, međutim to je i normalno jer se radi o predolimpijskoj godini. Mislim da ću preskočiti Svjetski kup u kolovozu. Treba mi malo odmora, a ionako sam izborila vizu za Rio.”

Sa smiješkom je i dodala “slobodnog vremena rado se sjećam”.

“Stalno sam na natjecanjima i putovanjima. Međutim, nije mi teško jer to volim,” kazala je članica riječke Lokomotive koja je u streljaštvu već 20 godina.

Trenutačno je zaposlena u vojsci, ali je sada u pričuvi.

“Imamo samo naknadu od MORH-a, bez zdravstvenog i mirovinskog, Imam i stipendiju od olimpijskog, te stipendiju od grada. To će trajati do Rija, a dalje tko zna,” zaključila je.

Komentiraj