Ruski skijaš Aleksandar Horošilov u vodstvu je nakon prve vožnje slaloma Svjetskog kupa u švicarskom Adelbodenu, dok se Ivica Kostelić, Filip Zubčić i Natko Zrnčić Dim nisu uspjeli probiti u drugu vožnju.

Kostelić je startao s visokim brojem 47 i nije uspio završiti adelbodenski slalom, kojeg je osvojio 2011. godine. Do cilja nije uspio doći ni Zubčić sa startnim brojem 66, dok je utrku jedini od hrvatskih skijaša okončao Natko Zrnčić Dim i to na 53. mjestu s zaostatkom od 5.58 sekundi.
Horošilov je i drugu utrku zaredom vodeći nakon prvog laufa, a ima prednost od 24 stotinke ispred Austrijanca Marcela Hirschera, te 32 stotinke ispred vodećeg slalomaša svijeta Norvežanina Henrika Kristoffersena.
Klasični slalom u Adelbodenu, čuven po strašnoj ciljnoj strmini, održao se zahvaljujući nadljudskim naporima organizatora unatoč kiši i toplom vremenu, zbog koje je otkazan veleslalom u subotu.
Druga utrka vozi se u 13 sati.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.