Prvu redovnu sjednicu novog saborskog saziva na kojoj će se parlamentu predstaviti nova Vlada predsjednik Hrvatskog Sabora Željko Reiner sazvao je za petak, 22. siječnja, te za 27., 28. i 29. siječnja, a zastupnicima je predložio dnevni red od 32 točke.

Sjednica idućeg petka počinje u uobičajenih 9,30 sati, a Sabor će prvo izabrati svoje potpredsjednike. Iako se u javnosti spominju određeni kandidati, konačna imena znat će se idućeg tjedna.

Sabor će potom izabrati čelne ljude i članove svojih radnih tijela, vladajući i oporba dogovorili su da od 29 stalnih radnih tijela 16 pripada saborskoj većini, a 13 oporbi.

Zastupnike očekuje razrješenje i imenovanje tajnika Sabora, zasad službenih informacija o kandidatima nema, no neslužbene govore da je zanimanje za to mjesto poprilično.

Na prvom redovnom zasjedanju Sabor će raspraviti 25 izvješća različitih institucija za 2014. godinu. Među njima su izvješća o poslovanju Fonda hrvatskih branitelja, godišnja izvješća Financijske agencije (Fine), HBOR-a, HERE, HAKOM-a itd.

Komentiraj

FOTO:Goran Stanzl/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.