Prva knjiga – intervju pape Franje otkako je izabran za papu i u kojoj otkriva bit svojeg pontifikata bit će objavljena u Hrvatskoj pod naslovom “Božje ime je milosrđe” 12. siječnja 2016., istodobno kad i svjetska premijera u povodu Godine milosrđa, najavila je u srijedu nakladna kuća Verbum.

“U toj prvoj knjizi – intervjuu, koju sam potpisuje, papa Franjo se u dubokom i intimnom razgovoru s uglednim vatikanologom Andreom Tonellijem obraća svakom čovjeku, svakoj ženi i muškarcu”, navodi se u Verbumovu priopćenju.

Tornielli je novinar  i ugledni vatikanist talijanskoga dnevnika La Stampa i koordinator njezina web portala Vatican Insider. Smatra se jednim od ponajboljih svjetskih stručnjaka za crkvene teme.  Surađuje s raznim talijanskim i međunarodnim časopisima.

“Knjiga koju na hrvatskom jeziku objavljuje naknadna kuća Verbum istodobno će biti objavljena u Italiji, Americi, Velikoj Britaniji, Francuskoj, Njemačkoj, Španjolskoj, Portugalu, Nizozemskoj, Norveškoj, Poljskoj, Rumunjskoj, Slovačkoj, Sloveniji i Litvi,” priopćila je nakladna kuća Verbum.

Navodi se kako je ta kuća odabrana da zajedno s najuglednijim izdavačima iz mnogih zemalja objavi tu ekskluzivnu knjigu istodobno sa svjetskom premijerom 12. siječnja 2015.  Napominje se kako na temelju vlastitog iskustva koje je stekao kao svećenik i pastir duša Papa u njoj progovara o milosrđu, temi koja je od središnje važnosti u njegovu nauku i svjedočenju, te je ta knjiga sažetak njegovih pouka u dosadašnjem pontifikatu.

Komentiraj

FOTO:EPA/Paul Haring
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.