Odvjetnici predsjedničkog kandidata FIFA-e Princa Ali bin al-Husseina objavili su kako su službeno zatražili da se predsjednički izbori, koji bi se trebali održati u petak, odgode, prenose svjetski mediji.

40-godišnji Princ Ali nezadovoljan je načinom glasovanja, pa je slučaj iznio pred Arbitražni sportski sud. Princ je zatražio da se tijekom glasanja postave prozirne biračke kabine, što je FIFA odbila.

Princ Ali jedan je od petorice kandidata koji se nadaju da će naslijediti Švicarca Seppa Blattera, koji se odlučio povući sa mjesta predsjednika FIFA-e nakon 18-godišnje ‘vladavine’. Osim Alija, za predsjedničko se mjesto natječu i Tokyo Sexwale, Salman bin Ebrahim al-Khalifa, Jerome Champagne i Gianni Infantino.

Ali je želio postaviti prozirne biračke kabine kako delegati ne bi mogli fotografirati svoje listiće pri glasanju. To bi, vjeruje jordanski princ, spriječilo pritisak na delegate da dokažu da su svoj glas dali određenom kandidatu. Osiguralo bi i transparentne izbore. FIFA je odbila ovaj prijedlog, te je naglasila kako će se od glasača tražiti da svoje mobilne uređaje ostave na ulazu.

Komentiraj

FOTO:EPA/MARTIAL TREZZINI
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.