Snage libijske vlade nacionalnog jedinstva pokrenule su u nedjelju “posljednju fazu” ofenzive na položaje koje još kontrolira skupina Islamska država u svojem uporištu u Sirtu, rekao je glasnogovornik tih snaga.

“Naše su snage ušle u posljednje dvije četvrti IS-a u Sirtu”, izjavio je Reda Isa, glasnogovornik novinskog centra provladinih snaga. “Posljednja bitka za Sirt je počela”, dodao je on.

“Približno 1000 vojnika sudjeluje u posljednjoj fazi operacije”, rekao je Isa.

Smješten 450 kilometara istočno od Tripolija, Sirt je najvažniji grad u Libiji koji IS kontrolira od lipnja 2015. Snage libijske vlade ondje su ušle 9. lipnja u okviru ofenzive pokrenute 12. svibnja.

“Jedan od naših tenkova uspio je uništiti autobombu usmjerenu na naše snage, neutralizirajući je prije nego je dosegla cilj”, objasnio je glasnogovornik.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.