Naprava koja sliči pojasu s eksplozivom pronađena je u ponedjeljak u javnoj kanti za smeće u gradu Montrogoue južno od Pariza, javljaju svjetske agencije. Naprava je pronađena u stambenoj četvrti, u blizini studentiskih stanova, a policija provodi analizu kako bi se ustanovio sastav pojasa i ispitala prisutnost eksploziva.

“Izgleda kao pojas s eksplozivom”, rekao je jedan izvor za agenciju Reuters.

Područje gdje je naprava pronađena odmah je blokirano. Sigurnosne snage u Francuskoj i Belgiji angažirane su oko pronalaska osumnjičenih i njihovih suradnika nakon koordiniranih terorističkih napada na Pariz 13. studenoh, u kojem je poginulo 130 ljudi.

Tijekom tih napada, različite grupe bombaša samoubojica ciljalo je nogometni stadion Stade de France, barove i restorane te koncertnu dvoranu Bataclan u kojoj je poginulo 89 osoba.

Glavni osumnjičeni za teroristički napad 26-godišnji Salah Abdeslam još je uvijek u bijegu. Svjetske agencije navode kako je nakona napada nazvao dva prijatelja iz Belgije da dođu po njega u Pariz. Vjeruje se da je Abdeslam sudjelovao u pucnjavama po kafićima i restoranima zajedno sa svojim starijim bratom Brahimom, koji se raznio u jednom restoranu. Njegov je mobilel navodno otkriven nakon napada u pariškom predgrađu Chatillon, nedaleko od Montrougea.

Belgijsko je tužiteljstvo u ponedjeljak objavilo kako je protiv jedne osobe uhićene u velikoj policijskoj akciji u nedjelju i ponedjeljak podignuta kaznena prijava zbog umiješanosti u terorističke napade u Parizu.

Komentiraj