Britanska zračna kompanija Monarch Airlines, koja je ušla u stečaj, odmah prekida sve letove čime je 110.000 putnika ostalo blokirano, a otkazano je oko 300.000 budućih letova, objavila je u ponedjeljak Britanska agencija za civilno zrakoplovstvo (CAA).

Na webstranici Monarcha uz logo britanskog CAA kompanija “sa žaljenjem” obavještava da od 2. listopada 2017. otkazuje sve letove i turističke pakete.

“Ovo je nepredviđena situacija i zbog toga što je u inozemstvu 110.000 putnika te je britanska vlada zatražila je da CAA koordinira letove za povratak tih putnika u Veliku Britaniju”, navodi se.

“Ti novi letovi za vas neće predstavljati ekstra trošak”, dodaje se u obavijesti koju prenosi Reuters.

Britanska vlada priprema sada najveću operaciju vraćanja putnika u domovinu.

Slabiji europski zračni prijevoznici pod velikim su pritiskom zbog oštre konkurencija u sektoru zračnog prijevoza, piše agencija dpa.

Monarch je prošli tjedan objavio da razgovara s potencijalnim partnerima nakon izvješća da će dijelovi njegove mreže biti prodani.

Niskotarifna zrakoplovna tvrtka Monarch Airlines u travnju je uvela izravne letove sa Zagrebom, a još 2012. takve je letove uvela do Dubrovnika.

Komentiraj