Trgovački sud u Varaždinu objavio je oglas kojim se pozivaju vjerovnici Mediane d.o.o, PR tvrke bivšeg glasnogovornika Vlade i HDZ-a Ratka Mačeka, da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka te propagandne agencije kojoj je utvrđen dug od 1728 kuna.
U sudskom oglasu poziva se i Maček da, kao pravni zastupnik, direktor i osnivač Mediane, u roku od petnaest dana sudu preda ovjeren popis imovine i obaveze te tvrtke. Ne odazovu li se Maček i njegovi vjerovnici u predviđenim zakonskim rokovima, sud će po službenoj dužnosti donijeti rješenje o otvaranju i zaključenju stečajnog postupka.
Predstečajni problemi još jedne Mačekove tvrtke uslijedili su samo dva tjedna nakon što je Trgovački sud u Zagrebu otvorio i zatvorio stečajni postupak njegove PR agencije MPR Strateško komuniciranje i donio odluku o brisanju te tvrtke iz sudskog registra.
Sud je donio tu odluku jer je tijekom prethodnog postupka utvrdio da imovina te Mačekove tvrtke koja bi ušla u stečajnu masu nije dovoljna ni za namirenje troškova stečajnog postupka. No, prema sudskoj odluci, za MPR Strateško komuniciranje imenovan je i stečajni upravitelj koji zastupa eventualno novopronađenu stečajnu masu te tvtke nakon zaključenja i brisanja iz sudskog registra.
Ukoliko bi se naknadno pronašla imovina koja bi činila stečajnu masu, sud može posebnim rješenjem odrediti nastavak stečajnog postupka radi namirenja vjerovnika.
Kao glasnogovornik Vlade i HDZ-a u vrijeme bivšeg premijera Ive Sanadera Ratko Maček se našao na optuženičkoj klupi u slučaju Fimi media. U tom je slučaju za izvlačenje novca iz državnih institucija i tvrtki nepravomoćno bio osuđen i HDZ, no Vrhovni sud ukinuo je nepravomoćnu presudu. Maček koji je jedini bio osuđen na uvjetnu kaznu nije podnio žalbu

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.