Dva fosilizirana zuba najvećeg dinosaura mesoždera koji je ikada živio na području današnjeg Japana pronađena su u sloju zemlje starom 81 milijun godina na jugozapadu zemlje, objavljeno je u utorak.

Zubi su prvi fosili dinosaura iz porodice Tyrannosauridae pronađeni na području Japana, objavio je Muzej dinosaura u Fukuiju. Procjenjuje se da je dinosaur bio dugačak oko 10 metara.

Riječ je o važnom nalazu budući da je velik broj fosila dosad pronađenih u Aziji pokazao da su na tom kontinentu živjeli relativno mali dinosauri mesožderi, u usporedbi s područjem današnje Sjeverne Amerike.

Dinosauri iz porodice Tyrannosauridae živjeli su u Sjevernoj Americi i Aziji u razdoblju Krede (prije 145 do 66 milijuna godina), a bili su dugački od pet do deset metara.

Komentiraj

PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.