Tijela 54 putnika i članova posade zrakoplova koji se srušio u nedjelju u izoliranom planinskom području na istoku Indonezije otkrile su spasilačke ekipe na licu mjesta gdje leži potpuno uništena letjelica, po vlastima.

Ta je avionska nesreća regionalne prijevozne tvrtke Trigana Air treća u manje od godinu dana u toj zemlji jugoistočne Azije što je slaba bilanca aeronautičke sigurnosti.

Pronađena je i crna kutija.

 

  • Avion koji je povezivao dva grada u istočnoj pokrajini Papua “potpuno je uništen”, kazao je direktor nacionalne agencije za istragu i sigurnost Bambang Soelistyo, nakon dolaska spasioca na lice mjesta.

 

“Sve je u komadima, a dio aviona je spaljen”, rekao je on.

Glasnogovornik ministarstva prometa J. A. Barata izjavio je da nema preživjelih. “Sva 54 tijela su pronađena”.

Fotografije s lica mjesta prikazuju čistinu u gustoj šumi sa stablima pocrnjelim od vatre i olupinama razbacanima po tlu.

Avion koji je prevozio 44 odrasle osobe, petero djece i pet članova posade, svi Indonezijci, kako se čini, srušio se za loša vremena u planinama Bintang, u izoliranoj šumi bez kopnenog pristupa.

Komentiraj

FOTO:EPA/STR
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.