U unutrašnjosti će danas prevladavati umjereno do pretežno oblačno, a na Jadranu djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Ponegdje će biti kiše ili rosulje, a osobito u istočnim krajevima u prvom dijelu dana i mjestimične magle, prognozira DHMZ.

Vjetar većinom slab, na Jadranu bura i sjeverozapadnjak, a u noći će bura na sjevernomi srednjem dijelu pojačati. Najviša dnevna temperatura između 8 i 12, na Jadranu od 13 do 17 °C.

U ponedjeljak na Jadranu djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku i uglavnom suho. U unutrašnjosti u noći i ujutro umjereno do pretežno oblačno, povremeno uz slabe oborine, u gorju susnježicu i snijeg, a malo snijega nošenog jakim vjetrom moguće je i podno Velebita.

Vjetrovito uz umjeren i jak, u gorju na udare i olujan sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu jaka, na udare olujna i orkanska bura koja će se do kraja dana sa sjevernog dijela proširiti na cijelu obalu. Temperatura zraka između 4 i 8, na Jadranu od 9 do 13 °C, a prema kraju dana osjetno hladnije, osobito u unutrašnjosti.

Komentiraj