Autobus pun stranih državljana u subotu je u 6.30 sati udario u zaštitnu ogradu na autocesti A1 Rijeka-Zagreb, u smjeru Rijeke, između čvorova Karlovac i Novigrad, te je najmanje jedna osoba ozlijeđena, saznaje Hina u karlovačkom centru 192.

Autobus je na 44. kilometru, krećući se u pravcu mora, iz nepoznatih razloga udario u zaštitnu ogradu autoceste. U policiji kažu da je jedna osoba zatražila pomoć pa je hitna izašla na mjesto događaja i pruža turistima pomoć.

Promet je na tom djelu ograničen na jednu prometnu traku kako bi vatrogasci mogli očistiti prometnicu od ulja koje je iscurilo iz autobusa i od mnogobrojnih komada plastike otpale s oštećenog autobusa.

HAK: Kolone zbog prometnih nesreća

Zbog prometne nezgode na 64.km autoceste A3 Bregana-Lipovac, poslije naplate Ivanić Grad, u smjeru Zagreba, vozi se u koloni dugoj oko 1km, usporeno.

Zbog prometne nezgode na 44.km autoceste A1 Rijeka-Zagreb, u smjeru mora, između čvorova Jastrebarsko i Novigrad, vozi se usporeno jednim trakom u koloni dugoj oko 20km. Vozači se pozivaju na oprez.

Na oprez se pozivaju i vozači zbog prometne nesreće na 128.km autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče, oko 4km poslije izlaza Žuta Lokva u smjeru mora.

Promet pojačan

Pojačan je promet na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče (u oba smjera), A6 Rijeka-Zagreb (u smjeru mora) na Ličkoj (DC1) i Jadranskoj (DC8) magistrali, zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, na cestama u Istri, na prilazima turističkim središtima na obali, u trajektnim lukama i pristaništima te na graničnim prijelazima. Na ulasku na autocestu A1 u Lučkom za sada nema dužih čekenja.

Magla, mjestimice vrlo gusta, smanjuje vidljivost na autocesti A1, između tunela Mala Kapela i tunela Sveti Rok, te na mostu Gacka i na autocesti A3 između Križa i Nove Gradiške, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub.

Granični prijelazi

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima:

  • na ulasku: Bajakovo, Karasovići, Klek, Macelj, Nova Sela, Rupa, Slavonski Brod, Vinjani Donji i Gornji;
  • na izlasku: Kaštel, Plovanija, Pasjak, Zaton Doli;
  • u oba smjera: Bregana, Stara Gradiška.

Do završetka radova preko graničnog prijelaza Županja promet će teći preko 5 kolničkih traka, a ne preko 10 redovnih. Moguće su gužve i duža čekanja na prelazak državne granice, posebice vikendima.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

U subotu 27.08.2016. u povratnom putovanju u liniji 433 Molat – Zverinac – Sestrunj – Zadar trajekt će isploviti iz luke Molat u 16:00 umjesto u 15:00.

Komentiraj