Mateja Dumbović (Geodetski fakultet u Zagrebu), Dunja Margeta (Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije u Zagrebu), Marija Marguš (Institut Ruđer Bošković) i Andreja Vukasović (Medicinski fakultet u Zagrebu) nove su stipendistice desetog po redu L’Oreal-UNESCO Nacionalnog programa ‘Za žene u znanosti’.

Već desetu godinu zaredom Izborno povjerenstvo na čelu s akademikom Zvonkom Kusićem odabire četiri najperspektivnije mlade znanstvenice, a svečanom dodjelom stipendija odaju im se priznanja za njihove svakodnevne doprinose u stvaranju društva znanja te znanstvenim otkrićima na svjetskoj razini.

Svečana dodjela stipendija održana u Preporodnoj dvorani Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu, uz prisutnost predsjednice Republike Hrvatske gospođe Kolinde Grabar Kitarović, ministrice Dubravke Jurline Alibegović i gradonačelnika Zagreba gospodina Milana Bandića koji su svojim dolaskom podržali ovo ‘slavlje’ hrvatske znanosti i žena znanstvenica.

L’Oreal ADRIA i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture u proteklih deset godina su kroz ovaj program stipendiranja na nacionalnoj razini nagradili čak 38 mladih znanstvenica iz područja prirodnih znanosti…

Komentiraj