Branič Barcelone i španjolske reprezentacije Gerard Pique izjavio je u srijedu da je razmišljao o napuštanju nacionalne vrste zbog kritika na račun svojih stavova o referendumu o neovisnosti Katalonije, ali je ipak odlučio igrati za La Roju.

Piquea su navijači izviždali na otvorenom treningu španjolske reprezentacije u ponedjeljak, dan nakon što se rasplakao zbog nasilnih incidenata koji su se dogodili u Kataloniji kada je policija pokušala spriječiti glasače da glasuju na referendumu.

Pique, koji je glasovao u nedjelju, tada je izjavio da je spreman napustiti reprezentaciju ako se izbornik Julen Lopetegui ili njegovi suigrači budu osjećali nelagodno uz njega, no u srijedu je izjavio da je potpuno odan reprezentaciji.

“Razmišljao sam o napuštanju reprezentacije, ali na kraju morate razmotriti sve opcije i nakon dugog razmišljanja o svemu odlučio sam da je ne napuštam jer ako to uradim onda ću dopustiti ljudima koji su me vrijeđali da pobijede”, kazao je Pique na konferenciji za novinare.

“Vjerujem da su ljudi koji su mi zviždali manjina i ne želim im omogućiti taj luksuz mog odlaska iz reprezentacije. Vjerujem da ima mnogo ljudi, čak i u toj skupini, koji žele da ostanem i pomognem u pobjedi”.

Tridesetogodišnji Pique je odigrao 91 utakmicu u dresu španjolske reprezentacije s kojom je 2010. osvojio naslov svjetskog prvaka, a 2008. i 2012. naslov europskog prvaka.

Španjolska, vodeća u skupini G s 22 boda, tri više od drugoplasirane Italije, igra protiv Albanije u petak i ako pobijedi osigurala je nastup na SP 2018. u Rusiji.

Komentiraj