– Na važnijim cestovnim smjerovima promet je trenutno srednjeg intenziteta, a gust je na autocesti A1, osobito na dionici između Zagreba i Karlovca u smjeru Rijeke i Splita. Na naplati Lučko, na ulazu na autocestu A1/A6 u smjeru mora nema dužih čekanja, izvijestio je u četvrtak Hrvatski autoklub (HAK).

Manja je kolona na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, na izlazu Oštrovica u smjeru otoka Krka pa se vozi usporeno na dionici od tunela Tuhobić do čvora Oštrovica.
Tijekom dana pojačan promet očekuje se također na autocestama: A2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba, na autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru Lipovca, na autocesti A7 u smjeru otoka Krka, duž Jadranske (DC8) i  Ličke (DC1) magistrale te na graničnim prijelazima.
U povodu blagdana Tijelova promet je zabranjen za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona napojedinim državnim cestama, od 14 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1.

Zbog radova je zatvorena autocesta A7 između čvorova Šmrika i Križišće u smjeru Rijeke, a između čvorova Hreljin i Šmrika u smjeru Krka vozi se usporeno kroz zonu gradilišta.
Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima: izlazak – na Županji i Staroj Gradiški; ulazak – na Rupi; a u oba smjera – na Slavonskom Brodu.
Izlazak teretnih vozila pojačan je na GP Bajakovo, kolona je oko 1,5 km.
GP Vinjani Donji zatvoren je do večeras, 26. svibnja, do 24,00 sata. Obilazak za osobna vozila je preko
graničnog prijelaza Vinjani Gornji, a teretna vozila se preusmjeravaju na granični prijelaz Nova Sela.
Do 15. lipnja  na državnoj cesti DC201 u blizini graničnog prijelaza Požane/Sočerga vozi se uz regulaciju prometa semaforima, a i dalje je zabrana prometa za autobuse koji se preusmjeravaju na GP Kaštel.
Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.
Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Komentiraj

FOTO:Ivo Cagalj/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.