U gradu La Coruni na sjeveru Španjolske uhićen je muškarac koji je prodavao odjeću sa simbolima terorističke skupine Islamske države, uključujući majice sa slikom pogubljenog Britanca Alena Henninga, te je uz to širio terorističke poruke preko interneta, priopćila je španjolska policija u utorak nakon uhićenja.

Muškarac sa španjolskim državljanstvom vlasnik je trgovine odjećom iz koje je distribuirao proizvode s porukama, stoji u priopćenju.

U Španjolskoj je ove godine uhićeno oko 50 osoba koje policija povezuje s Islamskom državom.

Uhićeni, čije ime nije objavljeno, na Facebooku je objavio fotografiju Britanca Alena Henninga uz njegova egzekutora prije pogubljenja u listopadu. Policija tvrdi da je tu sliku otiskao na majice i da je okrutnost zagovarao preko društvenih mreža te je porukama mogao potaknuti nova ubojstva.

Majice je prodavao u Španjolskoj i susjednom Portugalu.

Istražitelji su iz njegova doma i trgovine odnijeli informatičku i drugu dokumentaciju koji će analizirati.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.