Direktor Istre 1961 Michael Glover u utorak je održao konferenciju za novinare na kojoj je komentirao smjenu Igora Pamića, i šuškanja da će Igor Štimac biti novi trener Istre.

Pamićevu smjenu, kaže, tretira kao privatnu stvar. “Mogu reći da je bilo značajnih razlika u mišljenjima. Ne samo pravca u kojem smo išli, nego i načina kako ćemo doći do tamo”, kazao je Glover dodajući kako su njegovi osobni zahtjevi prema Pamiću bili iznad onoga što je on bio spreman prihvatiti.

“Uživao sam u razgovorima s Pamićem od kada sam došao i trudio sam se tretirati ga s poštovanjem i tako prihvaćao njegovu ulogu i značaj za organizaciju. Došlo je do trenutka kada sam osjećao da umjesto da postanemo bliži mi smo se sve više razilazili”, objasnio je i dodao da Pamić nije bio spreman napraviti određene promjene ‘da bude bliže Gloverovom shvaćanju kako organizacija treba funkcionirati’.

“Rekao bih da svaka organizacija koja želi biti uspješna mora imati zajedničku filozofiju i jasno definirane procedure kako doći do ispunjenja svoje vizije. Za to treba puno discipline za koju smatram da je nedostajala”, dodao je.

 

  • Na pitanje novinara je li klub dužan treneru Pamiću i pomoćnim trenerima, Glover je odgovorio kako je to interno klupsko pitanje, te kako su financijski podaci svakog zaposlenika privatna stvar. Ali, dodao je, ako Pamić izabere da o svojim ososbnim stvarima govori u javnosti, on je slobodan to učiniti.

 

Naglasio je kako smjena nije bila uvjetovana porazom od Hajduka. “Poraz od Hajduka je za mene bio bitan samo zato što je bio dodatni dokaz da nije postojao proces kojim bi se iz tjedna u tjedan povećala mogućnost uspjeha”, kaže Glover.

“Na ovoj razini profesionalne igre ne možete igrati jedan tjedan dobru utakmicu, a sljedeći tjedan biti ponižen. To nazivam srećom, a ne pripremom. Mi nismo organizacija koja se želi voditi srećom, bez obzira je li ta sreća dobra ili loša”, ustvrdio je izvršni direktor NK Istre 1961 dodavši kako klub trenutačno ne duguje ništa igračima, te kako su sva dugovanja prema njima ali i dobavljačima te zaposlenicima kluba podmirena.

On je podsjetio kako se igračima po preuzimanju kluba dugovalo čak četiri plaće a uz to se novo vodstvo suočio s problemom novih faktura pa su se slijedom toga stvarale nove obveze prema njima. “Uzmu li se u obzir i igrači koji su prije našeg dolaska bili ovdje i oni od njih koji su ostali, dali smo osam plaća u četiri mjeseca. Da smo im dali sedam plaća onda bi odgovor na vaše pitanje bilo da im dugujemo plaću. Tada bi mediji bili puni o tome kako se duguje igračima. Umjesto da se sada piše da je NK Istre 1961 napravila odličan posao i počistila nered prijašnje vlasničke strukture”, dodaje.

Istaknuo je kako Igora Štimca nisu uopće kontaktirali. “Unutar profesionalnog nogometa svaki dan nailazite na kolege s kojima se stalno vode razgovori. Znam tko je pričao s njim i o čemu se pričalo, a znam i da je to bio ležeran i prijateljski razgovor. U ležernom tonu se pričalo i o tome bi li postojao interes za trenersku poziciju. Na kraju se to nekako pojavilo u medijima. Mogu reći sa 100% sigurnošću da on nije bio i neće biti uzet u obzir za trenera, bez ikakvog manjka poštovanja prema njemu”, poručuje.

Na mjesto glavnog trenera, inače, postavljen dosadašnji sportski direktor Robert Rubčić.

Komentiraj