Milijan Brkić, glavni tajnik HDZ-a, nije odgovorio na pitanje vidi li se u izvršnoj vlasti budući da privremeno odlazi iz Sabora. Brkić je rekao kako se želi maksimalno posvetiti stranci, piše portal Jutarnji.

“Ne mogu istodobno kvalitetno obavljati dvije funkcije, pogotovo što sam glavni tajnik najveće političke stranke u Hrvatskoj i u dogovoru s predsjednikom stranke, zamrznuo sam svoj mandat i umjesto mene u Sabor će ići netko iz moje izborne jedinice. Ja sam operativac i da bi stranka mogla funkcionirati, odlučio sam tako. Nisam toliko sposoban kao neki da bi mogao istodobno obnašati tri funkcije odjednom” rekao je Brkić. O tome je li ta odluka dijelom donesena i zbog unutarstranačkih izbora, Brkić je kazao kako će raditi na svim onim aktivnostima u stranci koje su pred njima.

Jučer je u HDZ-u održan sastanak Zajednice branitelja Gojko Šušak i na njemu su predložena tri kanidata za ministra branitelja. Jedan od njih je Milijan Brkić. Preostala dvojica su Zoran Piličić, bivši vojni izaslanik u Sloveniji i Božo Kožul, prenosi Jutarnji.

 Brkića se također spominjalo i kao glavnog kandidata za zamjenika Vlahe Orepića, ministra unutarnjih poslova.

Komentiraj