Čak deset vreća sa 127 kilograma riječnih rakova, ulovljenih u susjednoj BiH, pronašla je u ponedjeljak policija u blizini graničnog prijelaza Kamensko, doznaje se u utorak u PU splitsko-dalmatinskoj.

Nedaleko granice policajci su zatekli 58-godišnjakinju i 33-godišnjaka s deset vreća živih riječnih rakova zbog čega su ih doveli u postaju granične policije Trilj na kriminalističko istraživanje.

Privedeni žena i muškarac osumnjičeni su da su 31. srpnja u jezeru na području Rame u BIH-a ulovili rakove koje su pješke prenijeli u Hrvatsku nezakonitim makadamskim putem i potom vozilom došli po vreće rakova kako bi ih preprodali.

O ulovu rakova je izviješten inspektor zaštite prirode, a protiv 58-godišnjakinje i 33-godišnjaka podnijeta je kaznena prijava za izbjegavanja carinskog nadzora i optužni prijedlog zbog nezakonitog prelaska državne granice.

Komentiraj

FOTO:Marijan Susenj/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.