Sve službe u Karlovcu su u pripravnosti zbog mogućih poplava, navodi karlovački Centar 112 Državne uprave za zaštitu i spašavanje, piše kaportal.

Danas se očekuje obilnija kiša, a moglo bi je pasti i više od 40 litara po četvornom metru. Uz obilne oborine postoji i mogućnost bujičnih poplava i izlijevanja brdsko-planinskih vodotoka, odnosno zasićenog tla i punih korita vodotoka. U proteklih je 24 sata na karlovačkom području palo nešto više od 20 litara kiše po metru kvadratnom.

“Na snazi su pripremne mjere obrane od poplava za rijeku Koranu. Vodostaji su u i dalje laganom padu, ali je u gornjem toku rijeke Kupe u Gorskom Kotaru zabilježen lagan porast”, kažu iz DUZS-a.

Vatrogasci na karlovačkom području jučer su cijeli dan punili vreće s pijeskom, kako bi izradili zečje nasipe te ih rasporedili na kritične točke koje bi mogle biti poplavljenje. Na području gradske četvrti Luščić već je bilo ispumpavanja vode. Zbog vode na kolniku za promet je zatvorena prometnica u naselju Koritinji DC 36 Karlovac – Šišljavić.

Meteoalarm je izdao narančasto upozorenje za područje Karlovca, najavivši obilnu kišu i mogućnost bujičnih poplava zbog zasićenog tla i punih korita vodotoka

Komentiraj

FOTO:Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.