Za četiri doma za starije osobe, kojima je osnivač Primorsko-goranska županija, ove godine će se raspodijeliti, prema Vladinoj odluci o rasporedu decentraliziranih sredstava,  ukupno 42,6 milijuna kuna.

Zamjenica župana Marina Medarić u ponedjeljak je na konferenciji za novinare izvijestila kako će se 25,3 milijuna kuna od ukupne svote izdvojiti za rashode za zaposlene u domovina u Rijeci, Voloskom, Krku i Velom Lošinju, za materijalne i financijske rashode 16,1 milijun kuna, za nabavu nefinancijske imovine 526 tisuća kuna, a za hitne intervencije 600 kuna.

Uz to, za sedam zdravstvenih ustanova kojima je županija osnivač decentralizirano je ukupno 22,1 milijuna kuna, a najviše, 7,9 milijuna kuna, za županijski Dom zdravlja, rekla je Medarić u županijskoj Upravi.

Komentiraj

FOTO:Zeljko Mrsic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.