U Murteru se u nedjelju održavaju prijevremeni izbori za općinskog načelnika, zamjenika načelnika, te članove Općinskog vijeća Općine Murter-Kornati.

Zasad još uvijek nema službenih podataka o izlaznosti birača na birališta, no poznato je da do 10 sati nisu bile prijavljene nikakve nepravilnosti vezane uz izbore.

Izbore za novu općinsku vlast raspisala je Vlada RH u siječnju ove godine, nakon što je raspustila Općinsko vijeće i razriješila načelnika Ivana Božikova (HSS) i njegovu zamjenicu jer vijeće nije izglasalo proračun Općine za 2016. godinu.

Za ulazak u Općinsko vijeće na jedno od 11 vijećničkih mjesta svoje su liste kandidirali HDZ, koalicije HNS-HSS i SDP-HSU, te jedna nezavisna lista Mate Skračića.

Kandidati za općinskog načelnika su HDZ-ovka Željana Šikić, inače aktualna direktorica TZ-a Šibensko-kninske županije, zatim za koaliciju HSS-HNS Toni Turčinov, te Mande Turčinov Ježina kao kandidat nezavisne liste Mate Skračića.

Komentiraj

FOTO:Marijan Susenj/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.