Nešto manje od 8300 građana Gline s biračkim pravom na prijevremenim lokalnim izborima u nedjelju, 20. prosinca bira gradonačelnika među troje kandidata.
  Vlada RH raspisala je izbore u Glini zbog tragične smrti gradonačelnika Milana Bakšića (HSLS), koji je poginuo u prometnoj nesreći u rujnu ove godine. Bakšić je za gradonačelnika izabran na prijevremenim izborima u ožujku 2014. jer Gradsko vijeće nije moglo izglasati gradski proračun niti donijeti odluku o privremenom financiranju.
 Gradsko izborno povjerenstvo Gline, čija je predsjednica Iva Štefan, za sutrašnje je izbore primilo tri pravovaljane kandidature.
 Koalicija HDZ-HSS-HKS za kandidata je prijavila Stjepana Kostanjevića, a za njegovu zamjenicu Sanju Štingl-Vlašić.
 HSLS i SDP za gradonačelnika su kandidirali Milana Davidovića i za njegova zamjenika Janka Lisca, a skupina birača kandidirala je Dianu Mužić i za njezina zamjenika Marka Gašljevića.
 Novoizabrani gradonačelnik i njegov zamjenik obnašat će dužnost do redovitih lokalnih izbora u svibnju 2017.
Dvadeset biračkih mjesta bit će otvoreno od sedam do 19 sati, a osim na osam u Glini, glasuje se i u  Marin Brodu, Novom Selu Glinskom, Hađeru, Gornjem Viduševcu, Stankovcu, Slatini Pokupskoj, Gornjoj Bućici, Gornjem Selištu, Maji, Malom Gradcu, Vlahovićima i Dragotini.

Komentiraj

FOTO:Nina Djurdjevic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.