Najmanje 35 ljudi, među kojima su i strani turisti, ubijeno je u petak tijekom terorističkog napada izvedenog na hotel u tuniskom ljetovalištu Susi, na jugu Tunisa.

“Riječ je o napadu na hotel Merhaba u Susi, Napadač je ubijen”, rekao je glasnogovornik u izjavi za nacionalnu televiziju. Po riječima glasnogovornika, u napad nije bilo uključeno više napadača.

Počinitelj krvavog napada tuniški je student nepoznat policiji koji je oružje sakrio u suncobranu, izjavio je u petak državni tajnik za pitanja sigurnosti Rafik Chelly.

“Tunižanin je, podrijetlom iz područja Kairouana”, jednog od svetih gradova islama, smještenom u središnjem dijelu Tunisa, kazao je dužnosnik na radio-postaji Mosaique FM. “Radi se o studentu. Ta osoba nije bila poznata našim službama”, dodao je on. Po Chellyju zasad se čini da je “samo jedna osoba” izvela napad, prenosi Index.

[quote_box_center]

  • Najmanje 35 ljudi, među kojima su i strani turisti, ubijeno je u petak tijekom terorističkog napada izvedenog na hotel u tuniskom ljetovalištu Susi, na jugu Tunisa
  • Počinitelj krvavog napada tuniški je student nepoznat policiji koji je oružje sakrio u suncobranu
  • Svi Hrvati su dobro

[/quote_box_center]

Prema najnovijim podacima 35 osoba, među kojima britanski, njemački i belgijski turisti, ubijeno je u petak kad je naoružana osoba otvorila vatru u hotelu ljetovališta Suse, što je najgori napad u novijoj povijesti Tunisa.
“Ušao je na plažu kao netko tko se ide kupati i nosio je suncobran s oružjem unutra. Kad je stigao na plažu upotrijebio je oružje”, dodao je Chelly.

Nacionalna televizija javila je o tome da su se pucnji čuli na plaži ispred hotela u ljetovalištu u Susi, 140 km južno od glavnog grada.

Prošle godine napadač-samoubojica aktivirao je bombu na plaži u Susi, no osim njega nije bilo poginulih.

Hrvati na sigurnom

Hrvatsko ministarstvo vanjskih poslova za sada od nadležnih tijela u Tunisu nije dobilo nikakve informacije o poginulima, doznaje se u ministarstvu vanjskih i europskih poslova.

U kompleksu se trenutno nalazi 19 hrvatskih fržavljana, a u Tunisu ukupno 60.

U hrvatskim turističkim agencijama koje smo kontaktirali kažu kako grupe koje šalju u Tunis putuje u aranžmanu tvrtke Sunčani odmor. Ta agencija, kako su nam rekli, trenutno ima u Tunisu 60 Hrvata, od čega 19 u samom Soussu.

– Javili su nam se naši agenti, svi putnici su dobro. Čekamo upute Ministarstva vanjskih poslova i Tuniške vlade pa ćemo odlučiti o daljnjim koracima, odnosno o tome hoćemo li hitno vraćati ljude za Zagreb” rekli su u marketingu Sunčanog odmora. Sreća je, kažu, što je velik dio putnika baš danas bila na izletu izvan samog mjesta pa nisu bili u blizini terorističkog napada.

Preko e-maila nam se javila i jedna hrvatska državljanka koja je rekla da su hrvatski državljani u hotelskom kompleksu i da im je naređeno da nigdje ne izlaze, javljaJutarnji list.

Komentiraj

FOTO:FaH
PIŠE:D.J./V.T.
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.