Iako još nije službeno počela, izborna kampanja je faktički u punome jeku. Prvi jumbo plakati već su osvanuli na ulicama, kao što su se brojni građani Zagreba već imali prilike uvjeriti.

U nekoliko zagrebačkih kvartova osvanuli su plakati s natpisom #Premijer. Nakon nekoliko dana neizvjesnosti, otkriven je autor. Radi se o Milanu Bandiću, koji vjerojatno neće platiti kaznu jer je uspješno zaobišao zakon tako što osim poruke “premijer” nije istaknuo ime kandidata ni stranke, javlja RTL.

Državno izborno povjerenstvo danas bi trebalo raspravlja o tome je li dopušteno već sada postavljati ove plakate, desetak dana pred službeni početak kampanje. Autor plakata, Milan Bandić, razotkrio se na Sinjskoj alci. “Ubrzo ćete vidjeti što se krije iza ‘heštega’ premijer”, najavio je. On će danas održati izvanrednu tiskovnu konferenciju, na kojoj će objaviti “ekskluzivnu vijest od velike važnosti za RH”.

Prema anketi RTL-a, Milan Bandić je treći najpoželjniji premijer.

Na prvom mjestu se nalazi Zoran Milanović s 32,2 posto, slijedi Andrej Plenković s 22,2 posto, a zatim Bandić koji je s 10,8 posto bolje pozicioniran od Bože Petrova, kojeg za premijera želi 9,7 posto građana.

“Ako narod izabere dva pripravnika, ja ću im čestitati, a ako izaberu čovjeka koji ima pet mandata i koji vodi pola Hrvatske, onda će živjeti kao u Zagrebu. Na ljudima je izbor, oni prije svega glasaju za sebe kad je Bandić u pitanju. Meni mandati ne trebaju, imam ih previše, ali želim sa svojih šest banki pomoći ovoj zemlji”, poručio je iz Sinja Milan Bandić, piše RTL.

Komentiraj