Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je u ponedjeljak novinarima kako on ne bi potpisao prijedlog Mosta o tripartitnoj vladi na čelu s nestranačkim premijerom ili kandidatom Mosta, koji je u subotu potpisao SDP.

“Ne, ne bih potpisao. Sve sam vam rekao o tom papiru”, kazao je Karamarko novinarima prije početka sjednice Predsjedništva stranke koje mora do 16 sati odlučiti  o tome kako će odgovoriti na poziv Mosta da se Domoljubna koalicija vrati u pregovore o tripartitnoj vladi.

Karamarko je naglasio i da je HDZ uvijek i u svakom momentu spreman razgovarati sa svakim i o svemu što će koristiti riješavanju problema  u kojima se nalazi zemlja i građani. Podsjetio je kako je njegova stranka iznijela svoje principe i dalje ih zastupa. “Naš okvir je poznat i iznesen je u zadnja dva-tri dana”, kazao je. Podsjetio je i kako nije pobornik tripartitne vlade, ali i da o svemu može razgovarati.

“Ako bi tripartitna vlada bila toliko dobra, uspješna, ako ima osnovu i nekog optimizma  – volio bih da me netko u to uvjeri. Ali ne samo mene, nego i moje Predsjedništvo. Iznijeli smo stavove i zanima me što će kolege iz Predsjedništva sada reći “, rekao je Karamarko.

Naglasio je i da će HDZ, kao uređena stranka, Mostu dati odgovor na njihov poziv.

Na spekulacije kako je dogovoreno da predsjednik Mosta Božo Petrov bude mandatar, a predsjednik SDP-a Zoran Milanović predsjednik Sabora, Karamarko je kazao kako o tome nije ništa čuo i da se radi o hipotetskom pitanju. “Nisam za trgovinu i nabacivanje – meni  ovo, Perici  i Ivici ono. Nije ozbiljno u ovom teškom trenutku za državu na taj način razgovarati”, kazao je Karamarko.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.