Zbog sumnje da je primio 50 eura mita kako bi “oprostio” prometni prekršaj bosansko-hercegovačkom državljaninu, sisačko-moslovačka policija privremeno je iz službe udaljila prometnog policajca iz Hrvatske Kostajnice te ga kazneno prijavila Uskoku.

 Istragom je utvrđeno da je policajac 26. veljače, prilikom kontrole prometa u mjestu Umetići, zaustavio automobil bosansko-hercegovačkih registracija, koji je brzinom od 72 kilometra na sat (u naseljenom mjestu ograničenje brzine je 50 kilometara na sat) vozio 39-godišnji državljanin BiH.

U zamjenu za neprocesuiranje prometnog prekršaja, za koji je predviđena novčana kazna od 500 kuna, vozač je policajcu ponudio, a ovaj uzeo 50 eura, da bi ga potom prijavio za uzimanje mita. Neslužbeno se doznaje kako je riječ o policajcu pred mirovinom.

Policajac je privremeno udaljen iz službe do završetka disciplinskog postupka te je protiv njega podnesena kaznena prijava Uskoku.

Komentiraj

FOTO:Marijan Susenj/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.