Prgomet sazvao izvanrednu presicu zbog Bleiburga

0
1
Zagreb, 16.05.2017 - Konferenciju za medije pod nazivom "Bandiæev tramvaj pun love?!" o izgradnje tramvajske pruge do Velike Kosnice, održao je kandidat HDZ-a za zagrebaèkog gradonaèelnika Drago Prgomet i njegova zamjenica Nikolina Brnjac. foto HINA/ Damir SENÈAR /ds

HDZ-OV kandidat za gradonačelnika Drago Prgomet sazvao je izvanrednu press konferenciju za medije o Bleiburgu u 14 sati u zagrebačkoj središnjici stranke.

Prgomet je sinoć gostovao u emisiji ‘Pressing’ N1 televizije, koju uređuje i vodi Petar Štefanić. U emisiji je, između ostalog, govorio i o razlozima zbog kojih nije bio na nedavnoj komemoraciji u Bleiburgu.

“Ne volim o tome govoriti. Moj otac je žrtva Križnog puta, prošao ga je. Njegov brat je ubijen tamo, nestao. Ja bih bio moralna i politička nula da žrtvu vlastitog roditelja koristim u političke svrhe”, rekao je Prgomet u emisiji.

Kako je Štefanić pojasnio danas na Facebooku, Prgometova formulacija bila je takva da se moglo pomisliti kako mu je otac ubijen na Bleiburgu (a nije), što bi bilo prilično neobično obzirom da je Prgomet rođen 1965. godine. Štefanić se ujedno ispričao Prgometu zbog “zabune koja je nastala transkribiranjem teksta emisije uživo”.

Komentiraj

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here