Drugi čovjek MOST-a Drago Prgomet komentirao je u razgovoru za RTL televiziju glasine kako mu je HDZ ponudio mjesto premijera. Prgomet kaže kako je primio više od tisuću poziva, od kojih je dosta bilo ‘zanimljivo’.

“Mi smo duboko svjesni odgovornosti koju smo danas preuzeli na sebe zahvaljući hrvatskim građanima. Mi od te odgovornosti ne bježimo, ne plašimo s preuzeti odgovornost za vođenje ove države”, kaže Prgomet i naglašava kako onaj tko s njima želi razgovarati mora prostati na promjene u Hrvatskoj. “I to čak pod cijenu da sljedeće izbore izgubimo ili da sljedeće izbore nestanemo s političke scene”, dodaje.

“U državi koja je duboko podijeljena i u kojoj ima previše siromašnih, stvari se ne rješavaju svađama, nego dijalogomom. Stvari se ne rješavaju ideološkim sukobima, a to je sve što mi nismo”, poručuje Prgomet.

O odnosima s predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom rekao je da su bili loši i dok je bio u HDZ-z. “Mi smo pobjednici ovih izbora, to je valjda svima jasno. Pokazali smo ne da smo treći, već da smo jedini i pravi put. Spremni smo preuzeti odgovornost za provođenje reformi, ali i voljni razgovarati sa svima koji razmišljaju poput nas”, istaknuo je Prgomet.

Na pitanje boji li se rasipanja MOST-a, Prgomet kaže kako će se prije raspasti DOmoljubna koalicija ili Hrvatska raste. Dodaje kako je bogatstvo MOST-a to što su različiti. “Kada bi svi mislili jedno, ne bi ovoliko ljudi bilo večeras, već samo jedan čovjek”.

Komentiraj

FOTO:Grgur Zucko/PIXSELL
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.