Saborski zastupnik Drago Prgomet jutros je u Studiju 4 na HRT-u prokomentirao aktualna politička pitanja u Hrvatskoj. Na početku se osvrnuo na loš rejting Hrvatske u očima agencija.

“Ne bih rekao da žestoko kritiziram proračun, doista ima tu stvari koje se neće moći realizirati, nije realan. Rejting nam je pao, značajnije je zbog kojih razloga nam agencije ne vjeruju. Loši odnosi u koaliciji, različiti pogledi na način i tempo oko reforma, neiskustvo saborskih zastupnika… Ima toga.

Bez ozbiljnih promjena u političkom sustavu RH teško će biti provesti reforme. Pogledajte rezultate anketa, razmišljanje građana o Vladi, koliko im ljudi vjeruju.

Vidljivo je to iz ponašanja, proračun je poslan, MOST-ovci su prvo digli ruku za njega, a onda dan nakon toga su bili protiv. Jesu li dio koalicije ili je Most oporba unutar krila vladajućih. Vladajući ne razumiju koliko su te političke poruke bitne”, ističe.

Na pitanje o tome ima li Orešković snage oduprijeti se negativnim utjecajima u hrvatskoj politici, Prgomet kaže da Orešković to nije pokazao.

Orešković odustao od svoje glavne poruke

“Ovaj proračun to nije pokazao. On je cijenjeni i uspješni biznismen, brzo se prilagodio političkoj matrici koja vlada u RH. Odustao je od svoje glavne poruke, očigledno je u proračunu da se pogodovalo nekim skupinama”, ističe Prgomet.

Dodatno se osvrnuo na prijepore oko proračuna u vladajućoj koaliciji.

“Tako se ne vodi država, u Mostu su rekli da su protiv, a onda se ispravili da su to jutro saznali da problematične stavke koje su istaknuli ipak neće biti onakvima kakve su trebale. Nedostaje ozbiljnosti i odgovornosti.

Tako se ne vodi država, rekli da su protiv, a onda se ispravili da su to jutro saznali da to neće tako biti. Nedostaje ozbiljnosti i odgovornosti”, kazao je.

Komentiraj