Drago Prgomet kojega je Most nedavno izbacio iz članstva nakon objave snimke tajnog sastanka sa premijerom Zoranom Milanovićem, najavio je u subotu kako će sudjelovati na sutrašnjem sastanku saborskih zastupnika političke platforme Most.

„Na poziv kolega izabranih zastupnika sutra ću sudjelovati na zajedničkom sastanku saborskih zastupnika s političke platforme Most. Reforme te promjene političkih elita i njihovih načina upravljanja državom su prioriteti razgovora i temelj pregovora“, objavio je Prgomet na svom Facebook profilu.

Za komentar tog Prgometovog posta čelnik Mosta Božo Petrov oko podneva nije bio dostupan, a od glasnogovornika Nikole Grmoje moglo se doznati kako će Most “uskoro poslati očitovanje”.

Klauzura Mosta koja je bila planirana sutra na Plitvicama, zbog loših vremenskih uvjeta je otkazana, a u stranci je neslužbeno potvrđeno kao će se sastanak u nedjelju održati u Zagrebu.

Glasnogovornik Grmoja ranije je u subotu izjavio kako se mora dogovoriti nastavak pregovora s dvije koalicije po područjima, a oni bi trebali biti okončani do srijede. “Budući da je dosadašnji tijek pregovora bio takav da su obje strane prihvaćale sve, tražit ćemo pisana očitovanja po svim programskim mjerama, a onda ćemo vidjeti je li to načelno slaganje ili stvarno. Naravno, kasnije će se morati potpisati konačni sporazum, ali prije toga tražimo i pisane suglasnosti oko ispregovaranih tema”, rekao je Grmoja.

  • Most će, rekao je, tada “vidjeti što su spremni i realizirati, a onda je to malo drugačije od načelnog slaganja na pojedinom sastanku, nakon kojeg kažu slažemo se 95 posto ili kažu slažemo se 105 posto”.

Preostale teme su politički sustav, izborni zakon, fiskalna politika i eventualno monetarna politika, ali konačan dogovor u Mostu oko tih tema i njihove pregovaračke širine dogodit će se sutra, kazao je.

Upitan o dosadašnjim pregovorima, odgovorio je da je “tijek bio takav da su svi sve prihvatili, sa svime se složili i komentirali da je sve super i da su naši timovi vrhunski pripremljeni”. Rekao je da je oko nekih programskih mjera rasprava bila konstruktivna, a oko nekih je “uslijedilo samo kimanje glavom”.

“Ponegdje se vidjelo da pristaju na sve, a to jest malo zabrinjavajuće za razvoj Hrvatske, mislim takvo postupanje. I ne odnosi se to na obje pregovaračke strane jednako, ali je ovisno o temi znalo toga biti i kod jedne i kod druge velike koalicije, ali slijedi pisano očitovanje pa ćemo vidjeti”, rekao je Grmoja.

Na pitanje o mogućem sudjelovanju u izvršnoj vlasti Grmoja je ponovio da do sada nisu vođeni nikakvi politički pregovori, već isključivo stručni.

Most opovrgava Prgometa: Nije pozvan na sutrašnji sastanak

Most nezavisnih lista u subotu je opovrgnuo tvrdnju Prage Prgometa da je i on pozvan na sutrašnji interni sastanak članova Nacionalnog vijeća, saborskih zastupnika i suradnika, poručivši da njihov bivši član postupa isključivo u skladu sa svojim osobnim potrebama, a ne interesima Mosta.

“Gospodin Drago Prgomet samoinicijativno je poslao poruke članovima Nacionalnog Vijeća i saborskim zastupnicima, te je sam sebe pozvao na sutrašnji sastanak Mosta nezavisnih lista”, priopćeno je iz Mosta nakon što je Prgomet danas na svojem Facebook profilu objavio da će, “na poziva kolega izabranih zastupnika”, sudjelovati na tom sastanku.

 

  • Iz Mosta podsjećaju da se Prgomet “svojim nedavnim postupcima koji su bili potpuno neusuglašeni s Nacionalnim vijećem Mosta nezavisnih lista sam isključio iz tog tijela”. Slijedom toga, navode iz Mosta, donesena je odluka da će s Prgometom razgovarati “tek nakon završetka pregovora” s Domoljubnom koalicijom i koalicijom Hrvatska raste.

 

“Drago Prgomet nažalost nastavlja nametati svoje stavove i postupke ostalim članovima Mosta, ali bez obzira na to Nacionalno vijeće i saborski zastupnici držat će se svoje odluke da ga saslušaju isključivo nakon završetka pregovora, iako gospodin Prgomet trenutačno postupa isključivo u skladu sa svojim osobnim potrebama, a ne interesima Mosta”, poručuju iz te političke platforme.

Sastanak članova Nacionalnog vijeća, saborskih zastupnika i suradnika Mosta počinje sutra u 10 sati u Hotelu Antunović, a izjave za novinare predviđene su za 16 sati. Prije početka sastanka neće biti izjava za medije, navode iz Mosta.

Komentiraj

FOTO:Davor Puklavec/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.