Američki grad Boston povući će svoju kandidaturu za domaćinstvo Olimpijskih igara 2024. godine, a takva je odluka donesena nakon što je gradonačelnik Marty Walsh objavio kako se grad neće obvezati na organizaciju ako će ona “ostaviti ranjivima porezne obveznike” zbog visoke cijene.

  • Dosada provedene ankete među građanima Bostona i okolice pokazale su veliku zabrinutost kako bi organizacija Igara bila preveliki trošak za lokalni proračun.

“Ne mogu riskirati novac poreznih obveznika. Odbijam ugroziti budućnost grada i zato neću prihvatiti odgovornost ukoliko grad i njegovi stanovnici ne mogu biti zaštićeni”, izjavio je Walsh.

Organizacijski odbor bostonske kandidature prošloga je tjedna objavio plan prema kojemu bi im za održavanje Igara bilo potrebno oko osam i pol milijardi dolara.

Komentiraj

PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.